Fredag 17.juni 2022

Okuklje-Korcula by

Avreise kl 10.10, ankomst kl. 15.20, utseilt distanse 33 NM.

Vi var så vidt kommet på dekket, før ny, varm kake ankom fra vertskapet.  Denne gangen en kokoskake med sjokolade på toppen, nam, nam..  Den la et godt grunnlag før frokosten…

Jørgen og Svein som hadde dagens ansvar for indretjenesten gikk så bort til den lille butikken for noen mindre innkjøp, bare for å oppdage at den var stengt. Trolig for godt!?

Hadde vi visst det i går hadde bvi bestilt brød av vertskapet, men vi hadde både knekkebrød og et brød igjen fra i går så ingen krise. Og med kokoskaken var det ikke så store behov heller. Spørsmålet ble imidlertid om videre rute, ettersom dagens mål skulle vært Konoba på Peljesac, rett ovenfor Okuklje. Men der hadde vi notert at det ikke var butikk heller, det er et lite gudsforlatt sted som lignende Okuklje.  Etter sjekk av værmeldingen for dagen i dag og morgendagen, ble konklusjonen at vi satte kursen for Korcula by da det skulle være litt medvind vestover, mens i morgen ville vi fått mer vind, men rett i mot.

Vi fylte vann før avgang, takket vertskapet og satte kursen mot den største byen på vår tur (utenom Trogir). Martin fikk i oppgave å sjekke om vi kunne booke plass i ACI marina i Korcula, og denne gangen lykkes han med det og vi er sikret plass.  Det viste seg imidlertid at det ble ingen vind og fullstendig flatt hav. Men med stødig kurs ble det god tid til å ankre opp utenfor klosteret Franjevački Samostan Badija på Baiija, en liten øy rett utenfor Korcula by. Der ble det lunch, bading fra båten, og gjett: litt badechampagne igjen.  Etter litt oppvask var det inn til byen, hvor det var veldig god plass i havna. Kanskje ikke så rart siden det var fredag og dermed byttedag i morgen i for veldig mange båtturister.

Det ble en liten runde i byen på alle. Jentene på shopping av litt klær, gutta besørget viktige drikkeinnkjøp, og fant frem til stedet vi hadde fårr bra pizza for noen år siden som ble målet for middag litt senere.  Fasilitetene på marianen ble benyttet før avgang til middag. Korcula er en veldig flott, gammel by.  Og pizzaen var fortsatt veldig god, og alle lot seg friste av en is fra en flott isfryser som tilhørte stedet. En liten replanlegging er gjort ift. en ledig dag, og den ene dagen vi hadde i slakk.  

Vel tilbake på båten sørget Martin for kaffe (som vanlig), fulgt av en avec eller to før natta kaller.