Lørdag 11. juni 2022

Oslo-Trogir-Milna

Endelig – ut på seilur igjen etter fire år.  Turen ned gikk med Norwegian i en 737 max, det gikk heldigvis bra.

Med VIP-pakke var vi lovt innsjekk kl 13 og det holdt de. Det tok imidlertid litt tid å bytte en pumpe på et WC samt at vi hadde en kort lunch bestående av en fylt croissant og en pils, før vi skulle sette kurs for Brac & Milna. Det blåste imidlertid en babybora iflg taxisjåføren (vår betalte transfer møtte ikke opp, men vi fant en taxi med en hyggelig sjåfør med en 9-seter som tok oss til Seget).  Babyboraen fikk vi merke ved avgang fra Seget hvor vi fikk den i hekken og ikke klarte tørnen mot babord før vi blåste inn mot alle moringene rett mot oss. Men vi var ikke den eneste med denne utfordringen. Med litt hjelp fra Navigares gummibåt med 220 hk så kom vi oss ut, og endelig var vi på vei. Iflg. Navigare var det allerede stor trafikk ute sa de, så det kunne være lurt å bestille plass i marinaer..

Det ble snart tid for å sette seil, og vi hadde snart 6-7 knop med rett kurs mot Milna.  Siden det var 4 år siden sist brukte vi noen minutter på finne ut hva alle skjøtene var til, men det gikk seg fort til. 

Alle nøt seilturen over, og ved ankomst Milna viste det seg at første marina, for øvrig ny, allerede var fullbooket. Gjøken ristet på hodet når vi spurte om det var plass lengre inn… Sukk, hva gjør vi nå, men Martin foreslo at vi tok turen innover bukta. Neste marina var full, når vi kom ACI sa de at det fullt der også, men sa at det var plass innerst i bukta. Vi tøffet videre, og voila så fikk vi plass midt i smørøyet. Der en bør ligge, lengst inn..

En magnum musserende fra Kroatia (helt OK) ble inntatt etter en veldig grei oppankring. Og ble etterhvert fulgt av en grei nok middag på kaikanten, men hvor alle de 4 som bestilte pasta med scampi fikk feil pasta.  Greit nok, vi nevnte det for servitøren som beklaget at han trykket på feil knapp. Null tips der, ja. Men lokal hvitvin, Sentimento el.l. var god, til en pris på ca 300 NOK.

En liten cigar på Svein og Jørgen, og en cognac til alle tre gutta, så er det kvelden –  når klokka er 22.  Det merker at vi var oppe kl. 04 i morges…