Søndag 24. juni 2018

Maslinica-Vis

Avgang 1010, ankomst Vis 14.55

I dag har vi seilet og gått for motor. Vi startet friskt med seiling mens det var lite vind, og gikk med motor mens det blåste friskt. Det var kanskje ikke spesielt smart, så vi har funnet ut at i morgen gjør vi det omvendt. Det har vært en super dag. Martin var den første til å stå opp, tradisjonen tro. Det ble laget kaffe som ble inntatt på dekk. Tove sto deretter opp og etter en stund kom resten av mannskapet. Ellen og Bente hadde kjøkkenvakt og de laget en super frokost. Kort tid etter ble havneavgiften betalt, landstrømmen koblet fra og fortøyningens kaste.

Vi var på vei dag 2 og satte kurs for Vis. De fleste ombord har vært på Vis tidligere men denne gangen har vi valgt å finne et nytt stad å ankre opp i byen. Grunne til det er at vi har litt dårlig erfaringer med Vis. Sist vi var her ble vi i to dager, da vi fikk alt tauet i hele havna i propellen og måtte ha hjelp av italieneren Super Mario for å skjære oss løs.. Vi håper det går bedre i år….   Etter ankomst ble det laget lunsj og det var i siste liten da noen av oss (spesielt Martin) følte seg rett og slett utsultet. Det hjalp med litt mat, og etter lunsj ble det strandbesøk. Noen måtte kjøpte badesko, mens andre hadde utstyret i orden og kunne storme til stranden.  Vannet virket kaldt, men ble faktisk godt og varmt etter den først dukkerten. Kanskje til og med helt supert…

Etter bading ble det servert ett par flasker Champis ombord før vi satte kursen mot en restaurant vi husket fra noen år tilbake. Restauranten var like bra som det vi husket og vi ble mer enn mett.  Når sitter vi her i på båten igjen – kaffen, en Irish og litt cognac er inntatt, og nå er det snart natta… I morgen skal vi videre til Vela Luca. Nå kommer jammenmei Storjord med en øl!   God natt leser!