Søndag 12. juni 2022

Milna-B

Avgang 1020, ankomst 1530.

Vi voknet (selvagt) av alle verdens kirkeklokker søndag kl 0600, som ble fult opp av nye kirkespill hver 30 minutter. Mao. ingen mulighet for å sove veldig lenge!! Tradisjonen tro sørget Martin for kaffe fra 8-tiden før det etter hver ble frokost på båten. Når alt var klargjort satte vi kursen mot Vis, men litt lite vind i begynnelsen gjorde at vi valgte å ta starte turen for motorkraft.  Det ville også sikre at ølet holdt seg kaldt..

Ca 11.50 fant kapteinen ut at det var på tide å sette sette seil før første pils skulle inntas. I dag fant alle riktige skjøter og med riktig kurs (ca. 210) mot Vis fikk vi passe bør etter hvert. Martin sto til rors, og alle syntes det var fint å få litt mindre støy ombord når kapteinen endelig kunne sørge for litt servering etter at seilene ble heist.  Martin hadde glemt å ta på seg høresapparatet (noen som har opplevd det før ??) og etter er par timer under seil fant han (!!) ut at motoren fortsatt gikk, om enn kun på tomgang….   Ja ja, litt ekstra diesel ble brukt, men han sikret at batteriene ble ladet og at kjøleskapet holdt temperaturen…..  Vi observerte en stor flokk delfiner på veien over, men de forsvant før vi rakk å ta bilde av de, og de kom dessverre ikke nær skutesiden denne gangen.

Før vi gikk inn til Vis fant vi en badebukt på øya hvor vi ankret opp!  Feriens første bad!!  Iflg. instrumentene i båten var det 25 grader i vannet, men vi tror det måtte være i overflaten? Uansett, det var fantastisk deilig å ligge og flyte litt i vannskorpa bak båten med noen svømmetak i det fantastiske vannet som Kroatia alltid kan by på.  Som alltid, etter en slikt bad, ble det selvsagt servert champagne ombord, før vi inntok lunch samme sted. En motorbåt ved siden av mistet ankerfestet under lunchen, men vi bidro til avverge kollisjon når de rak avgårde, lykkelig uvitende om at de var i ferd å «rase inn i» baugen vår.

Når det var klart skip satte vi kursen inn mot Vis by, men som vanlig la vi ikke til der (dårlige erfaringer fra den gang vi fikk moringa i propellen), men la til på marinaen på den østlige siden i bukta hvor vi har vært de senere gangene. Det blåste nå litt mer her ute, men det var «helt greit» å gå til kai når vi kunne gå rett mot vinden før vi la til (og glad for at vi slapp sidevind). Perfekt ankomst, som ble markert med en (ev. flere)  skikkelig(e) ankerdrammer, visstnok fra Opland! 

Fint anlegg, og det ble som vanlig en god middag på samme sted som før (ytterst på brygga) ble avsluttet med Irish ombord i båten. Med medbragt Kremtopp på boks fra Tine var det ingen sak, men sukker hadde ingen (les kapteinen) tenkt på, men selv det gikk bra.  Stadig forbedringspotensiale……

Fantastisk dag, startet med ca 28 grader i Milna, trolig omkring 24-25 grader her ute i havet. Ikke en sky å se, og hyggelig (sorry) å høre at regner på østlandet..

Vi fikk med oss første omgang av Norge-Sverige i Nations league, og det er helt fint å slå de 3-2. Vi gjør ikke noe nummer av det for svenskene ved siden av oss, som vi ikke tror er så opptatt av fotball!! (I alle fall ikke i dag).

Det er ikke stille på båten når dette skrives kl 22.30, alle er høyst tilstede etter å ha blitt akklimatisert (?).

Kan vi ha det bedre?  Sterkt i tvil – som på hver seilferie. Finnes neppe bedre ferieform!  Men for en gangs skyld er vi ikke helt ferdig med Vis på bare en dag… Wait and see!