Fredag 24. juni 2022

Stomorska-Trogir

Avgang kl. 0945, ankomst  ca. kl. 16, utseilt distanse ca. 12 NM.

Etter frokost satte vi kursen mot Torgir, dvs. vi gikk mot sørsiden av Cievo som ligger rett sør for Trogir.  Det var ingen vind over, så kun rolig tempo for motor. Vi fant oss en bukt relativt langt vest, hvor det kun var et par båter som lå.  Det ble flere etter hvert, ikke minst i hele sundet mellom Ciovo og småøyene på sørsiden,hvor det kunne se ut som Middagsbukta en godværshelg.  Alle så ut til å nyte de siste timene på sjøen, før Trogir med sine 33 grader kaller….

Etter ankring og litt forfriskninger ble det tid for dagens første bad, fulgt av en kroatisk ekstra tørr «champis» som absolutt ble godkjent. Servert med berlinerboller (!) og ferske aprikoser og druer.  Det ble noen timer her, med lunch og mer badig samtidig som gjenværende vin ombord måtte drikkes opps.  Svært god stemning ombord, med sjømannsviser, 60- og 70-tallsmusikk, før vi etterhvert satte kursen inn mot Trogir, og Seget Baotic marina.  Det var et stort sig av båter på vei innover. Vi passerte en båt som var for seil, med badeplattformen nede, og en guttunge på 8-10 som satt med beina i sjøen der – uten redningsvest.  Utrolig ansvarsløst og risikabelt, halt vannvittig.

En perfekt tillegging i marinaen, og vi pakket baggene og fikk en dusj før vi tok taxibåten til gamlebyen. Vi møtte Rune, Lena og hennes søster/svoger Maria/Patrick på TRS konoba (eneste Bib gourmand i Trogir). Rune & co skal ut fra Seget i morgen, for to uker på sjøen 🙂   Restaturanten holdt internasjonal klasse, med normale størrelser på rettene, og de var særdeles gode. Flott, svalt lokale. De har litt å på på ift. service og oppmerksomhet, men absolutt et sted å besøke om man vil ha et bedre måltid i Trogir.  Det ble en trivelig middag sammen, som ble avsluttet med en pils/drink ute på torget – hvor vi også har hyggelige minner fra tidligere turer.

Vi var tilbake på båten før midnatt, vi tar frokosten på land i morgen før taxi henter oss 0930 for å ta oss til flyplassen. Heldigvis ligger det an til at SAS flyr i morgen (det er en pågående flyteknikerstreik som følge av ublu lønnskrav på 60 kr/t eller 18%). 

Oppsummert;

– en 0,5 øl på restaurant, ca 25 kn

– hovedrett fra ca 90 kn til 250 kn (biff)

– havneleie fra ca 400-1000 kn/natta (Korcula by dyrest, de uten fasiliteter billigst, alle dog med strøm)

– 1 kn = ca 1,40 NOK

Så er det bare å begynne å drømme om ny seilferie…