Onsdag 5. juli 2006

Korcula-Okuklje (Mljet)

Det blåste sterkt natt til onsdag, men vi lå godt i marinaen.  Det blåste fortsatt 20-25 knop ved 0730-tiden så vi besluttet å utsette avreisen litt.  Etter halvannen time, litt handling og frokost, var vinden løyet til vindstille(!) og vi satte kursen mot øya Mljet som ligger ca. 25 NM fra Korcula.  Det var bare å sette autopiloten på, og igjen ble det motorbåttur.  Nå er imidlertid været flott, og det ble solbading i omkring 30 grader på hele overfarten.

Fra en av våre ivrige lesere har vi fått ønske om færre bilder av delfiner, og flere av lettkledde damer..  Vi beklager at vi også i dag ser oss nødt til å publisere et bilde av smilende delfiner som igjen har underholdt oss under overfarten.  Denne gangen passerte de helt inntil båten, og dette bildet er tatt fra baugen idet de passerer.  Vi så også senere en flokk på ca. 14-16 dyr.

Vi ankom bukta Okuklje på Mjet ved 15-tiden.  Dette er et kjempefint sted, hvor det er le for all vind, og  hvor det ligger et antall private marinaer med tilhørende restaurant slik det er på mindre steder i Kroatia.  Vi endte til slutt opp med å legge til hos Lanpalo, innerst i bukta.  Dette viste seg som et lykkelig valg.  Vertskapet er svært hyggelig, her er det mulig å få både vann og landstrøm (noe visstnok ingen av de andre marinaene her ute har, det er normalt bare vanlig i de store marinaene).  Vi ble sågar servert nylaget hjemmebakt epleterte knapt en time etter ankomst!  Utrolig god.   Etter ankomst var alle klar for et eller flere bad i krystallklart vann, og her var temperaturen adskilllig bedre enn ved forrige forsøk.  De yngste benytter seg selvsagt av dette tilbudet i enda større grad enn oss voksne. 

Etter forfriskende bad var det naturligvis tid for en flaske medbragt champagne – det er vanskelig å ha det bedre!!  Etter det var det tid for middag hos vertskapet, med alt fra hummer til mixed grill – et utmerket måltid som ble avsluttet med pannekaker m/is – også de utrolig gode.  Noen ville gjerne se semifinalen i VM mellom Portugal-Frankrike, men når utelysene ble slått på ble vi plaget av moskitos pga. vindstille.  Det ble da kun Johanne og Einar Kr. som så begge omgangene.

En flott dag for alle!