Tirsdag 5. juli 2011

Vis-Palmizani (&Hvar by)

Det har regnet i natt igjen og regnet ga seg først rett før avgang fra Vis kl 10.  Vi satte kurs for
Palmizani som ligger på en øy rett ved Hvar og hvor det er en marina –  det er nesten ingen plasser i Hvar by så det er en umulig å skulle få kaiplass der, og det er mange som ankrer i den lille bukta.

Vi fikk vinden nesten rett mot, og med bølgehøyder på 2-3 var det et ønske om begrenset seiling, slik at det ble en kombinasjon av seil ogmotor på strekningen (16 nm), med Johanne til rors hele veien.  Vel fremme i Palmizani, som ligger i le for all vind, kom også sola frem igjen etter en overskyet formiddag.  Etter en ankerpils gikk turen over øya til stedets lille badestrand som ligger rett nedenfor en restaurant.  Etter dagens bad ble det lunch på restauranten, før vi returnerte til båten for hvile og lauging, før vi kl 1800 steg om bord i den lokale taxibåten som tok oss inn til Hvar by.

Her hadde Therese en avtale med en venn hjemmefra som var på ferie på Hvar, mens jentene gikk på shopping, og Svein og Martin fant seg en uteservering.  Alle fikk mao. gjøre det de helst ville.  Deretter ble det inntatt middag i byen – og det heldigvis før strømmen gikk i hele byen. Vi håpet selvfølgelig at kassa-apparatet ble nullet ut, men så heldig var vi ikke. Selv om det nærmer seg slutten av ferien klarer vi fortsatt lett å betale for oss, men det er jo lov å håpe :=)) Nå er vi tilbake om bord og klar for en ny dag på havet…..