Tirsdag 26. juni 2018

Vela Luka-Skivena Luka (Lastovo) – Zaklopatica (Lastovo)

Avgang 09.44, ankomst 15.30

Etter en liten dingytur til land for å kjøpe brød, inntok vi som vanlig frokosten på dekk før vi satte kursen mot Lastovo.  Fikk litt lokal Bora i dag, det blåste opp i 25 ms i kastene og det var nok dønninger.. Men endelig fikk vi seile litt skikkelig, selv om noen opplevde som litt anstrengende så vi må ta det litt penere i fortsettelsen.

Når vi ankom Skivena Luka, en fin liten bukt med få hus og en marina, viste det seg at denne var privat og den var fullbooket.  Vi tok en rask lunch i bukta før vi satte kursen mot den andre siden av øya som vi besøkte i 2011.  Ut i bølgene igjen men vinden hadde nå løyet en del, og plutselig kom sola frem også etter at det hadde vært grått på formiddagen.I Zaklopatica valge vi å legge til hos Konoba Aragosta. Som vanlig på småsteder ligger man da gratis og får vann og strøm, men forutsettes å innta middagen på deres restaurant.  Der fikk vi også se Island-Kroatia, som jo endte med at Island tapte og ikke kom videre.  Vi fikk avtalt med restauranten at vi får kjøpe brød til frokosten imorgen og da var alt på stell.

Middagen var grei, men ikke noe stort å skrive hjem om, selv om vi fikk en slibovic som for en gangs skyld ikke var i kategorien lampeolje.. Den var så pass god at Martin og Svein drakk Tove og Åse sine også 🙂