Onsdag 4. juli 2018

Stari Grad – Vrboska (Hvar)

Avgang kl. 09.30, ankomst ca. kl. 14.00.

I dag skal vi i alle fall til Vrboska!  Vindstille dag, så det ble motorbåttur i dag. Vi satte kursen for Bol, hvor det som vanlig var veldig fullt av folk.  Vi vurderte å ankre der for et bad, men med mange båter også, besluttet vi at vi satte kursen mot Vrboska med mål om en badebukt på veien.  Vi ankret opp i en fin bukt bak øya Zecevo hvor det allerede lå noen båter.  Har var det bare å hoppe i havet etter oppankring for et forfriskende bad, som selvsagt ble fulgt opp av litt musserende vin, jordbær og snacks.

Etter dette satte vi kursen for Vrboska hvor vi som sist passerte ACI-marinaen og la til kaia nærmest «sentrum» i den grad det finnes her.  Det var god plass siden vi var tidlig inne, men det fyltes raskt opp.  Vrboska er fortsatt den eneste havna vi vet om som her en egen «rundkjøring» i havnebassenget.. (se bilde nedenfor).

Første post på programmet var en liten spasertur for å kunne ta nytt bad, igjen!  Herlig, salt sjø!

Ellers forløp som normalt, med en hyggelig middag på kaia, et steinkast eller to fra båten.  Nå er seilferien på hell, nå gjenstår kun morgendagen før det er retur til Trogir på fredag.  Sukk… Vi vil ikke hjem!