Torsdag 23. juni 2022

Stari Grad-Stomorska (Solta)

Avgang 08.45, ankomst 13.15, utseilt distanse 21 NM.

Litt tidligere oppe enn normalt – ene og alene for å sikre plass i Stomorska som fylles tidlig opp siden den det da er kort vei inn til Trogir.

Etter frokost og vannfylling satte vi kursen for Milna, hvor vi tanket opp Malin II med diesel, og med noen ekstra liter på kanne – så slipper vi å tenke mer på det før avlevering.  Det var flatt hav over til Milna, men fra avgang Milna blåste det slik at vi fikk fin bidevind på vår vei i retning Stomarska.  Ettersom strekket var kort, tok vi 12-pilsen og en liten ekstra tørn under seil før vi gikk inn til Stomorska, hvor det enda var god plass.  En svært hyggelig og morsom marinabetjent tok i mot oss slik at vi følte oss veldig velkommen.

Etter ankerpilsen gikk vi en liten runde i den flotte lille bukta som utgjorde stedet/havna, og tok for første gang lunch på land, vis a vis båthavna på Turanj hvor vi delte litt pizza og salat – begge deler helt utmerket, men menyen deres var omfattende.  Litt tynt skydekke i dag som er helt greit med temperaturen som ligger fortsatt omkring 30 grader. 

Etter lunch ble det en liten siesta for noen, før vi gikk ut til stedets badestrand som ligger ved innseilingen, et par steinkast unna. Martin fikk tips om å huske håndkle, og både det og badesko hentet han ut fra lugaren, før vi tok turen (ca 200 m) til en strand ved innseilingen.  Og hvem hadde glemt håndkle??  Gjette en gang, det lå nå igjen i båtens cockpit…

Vi kommer til å savne det flotte og varme vannet å bade i, det er helt sikkert.  Helt fantastisk, både klarhet/renhet og temperatur. 

Det er helt greie bad og dusjer her, riktignok kun en stk pr. kjønn, men til tross for  et begrenset antall båter ble det så mye kø at flere tok en rask dusj i båten.  Det ble en middag litt innover mot bukta, som viste seg å også være et bra sted.  God pasta mm. En dobbel espresso til hver etter maten, og alle var fornøyde.

Etter dette gikk vi ombord for å sikre at vi hadde kontroll på restene av vinforsyningen med tanke på at ferien avsluttes i morgen ved ankomst Trogir, hvor planene for kvelden er planlagt på forhånd..