Fredag 7. juli 2000

Agya Marina-Kalamaki/Athen

Svein og Martin besluttet å gjenta suksessen fra natta før med å sove på dekk, noe som snart skulle vise seg å være lurt.

Svein våknet omkring 0300 ved at det var begynt å blåse, og satt dermed opp en stund for å se at ankerfestet holdt.  Det så det ut til og la seg ned igjen.  Omkring 0330 våknet Martin tett fulgt av Svein, og vi kunne bare konstatere at vi hadde kurs for det «åpne hav».  Ankerfestet var mao. mistet og vi hadde begynt en ferd som ikke hadde vært noen innertier om den hadde pågått noen timer utover natta…..

Det blåste nå frisk bris, og vi gikk mot land igjen hvor ny ankring ble gjort.  Nå var vi sikker på at vi hadde feste, og lå godt i forhold til vindretningen, men pga. at vi ikke visste hva som ville skje hvis vi skulle få en vesentlig endring av vindretning besluttet vi å dele resten av natta i to slik at vi kunne ta hver vår ankervakt.  Vinden avtok frem mot morgenen, og Ellen overtok vakta 0630 da hun var den første oppe. 

Det er fortsatt ca. 35-36 grader i lufta og 36 i sjøen.  Vi ligger nå forsatt i bukta her og det bades fra båten (unntatt Svein som fikk seg en flenge under den ene foten ombord i går, og som derfor må pleie et heller ømt sår som måtte bandasjeres i natt.

Når nå web-oppdateringene avsluttes (med mindre det skjer noe dramatisk utover dagen) så er planen å gå til Athen i dag (og der er det enda varmere…), men om vi får det organisert så sjekker vi ut av båten i kveld i stedet for i morgen og så tar vi inn på hotell frem til imorgen.  Da kan det både bli en god dusj og en litt bredere seng igjen!  Og kanskje air condition i den forferdelig varme byen?

Dette er planen når vi nå avrunder ferien!  Om en ser bort fra den tidligere omtalte vinden og kanskje et par grader for mye de siste dagene, så har det vært en alldeles fin ferie!!!  Det blir en overgang å komme tilbake – ser på Internet at det var 12 grader i Oslo i dag……  Det kan da ikke vare???

EN RIKTIG GOD SOMMER til alle som har fulgt oss på vår ferd i Egeerhavet i sommer!!!! 

Bilder tatt i dag; Agya Marina fra vår posisjon på reia, og solbading på dekket!