Fredag 7. juli 2006

Okuklje (Mljet)-Luka Polace (Mljet)

I dag setter vi som avtalt kursen mot Luka Polace. Etter en frokost på båten med ferskt brød, som vi så komme trillende med brødbilen ned den bratte ura, fylte vi vann på båten og kastet loss. Vi seilte ut ca 10 minutter etter en liten norsk Colin Archer skøyte. Skøyta valgte å lense langs land vestover mens vi valgte en nordligere kurs for å kunne sløre frem til målet.  Det er ikke ofte vi gjør riktige valg, men denne gangen slo det til. Vi kom frem lenge før Colin Archeren. Vi hadde også i dag masse delfiner rundt baugen, men av hensynet til våre ivrige lesere har vi ingen bilder av delfiner i dag. Vinden var i dag ganske stabil, så farten holdt seg fra 3 til 4 knop hele dagen.

Når vi kom frem til Luka Polace hadde vi fått anbefalt av Sun Yachting at vi skulle gå til Josephs brygge. Josephs brygge ligger som andre brygge på babord side av bukta. Vi kom frem til Josephs, men der var det ingen til å ta i mot oss. Derimot var naboen, Bourbon, bemannet med flere kokker, bryggemanskap og Grappa (lampeolje) som velkomst drink. På Bourbons brygge fikk vi strøm og vi kunne kjøpe vann til 50 Kuna. Vi valgte å legge til hos Bourbon, svelget i oss lampeoljen, laget en gourmetlunsj ombord før vi begynte å se oss om. Vi begynte å bli litt mistenksomme da Ellen telte tre kokker, fire servitører, oppdekking med stivede duker, fem glass til hver kuvert og minst 10 cm med gafler og kniver på hver side av dekketallerken. Her er nok prisnivået noe høyere enn hos Joseph – tenkte vi – og vi fikk rett. Vin (Zlatan) kostet 200 ! Kuna mot normalt 60 andre steder. Maten var kjempegod, spesielt hvitløksoljen blandet med persille, hvitløk, sitron, salt, pepper og noe vi ikke fant ut av. Kjempegodt!! Johanne og Therese avsluttet med en gigantisk is, mens vi andre gikk ned til båten for avslutte kvelden med kaffe avec og en liten diskusjon med temaet «Hvorfor forstår du ikke hva jeg sier eller hvorfor forstår du meg ikke…» en alltid like underholdene diskusjon etter middag.

I ettertid innser vi at vi skulle ha ventet på plass hos Joseph, og føler nok at Bourbon var en liten turistfelle!!

Det var meldt regn til natten, noe Bente også kjente på gikta. Vi skalket de fleste luker og berget det meste av løse klær på dekk før vi køyet. Kl 02:30 var Svein oppe for å stenge de resterende luker, for nå var det mere vann i luften enn rundt båten. Det flommet ned samtidig som det lynte og tordnet tett. Regnet, lynene og tordenen ga seg kl 06.30 og da sovnet en som gleder seg til å stå opp kl 07.30.