Onsdag 15. juni 2022

Vela Luka-Lumnbarda (Korcula)

Avgang 10.15, ankomst 14.30, distanse 28 NM.

Frokost, vannfylling, spyling av cockpit, Martin fikk endelig kjøpt seg solkrem og vi var klare for avgang.  S/Y Malin II er snart omdøpt til M/Y Malin II (Sailing yacht til Motor yacht). På vår vei ut fra Vela Luka var det en liten regatta hvor ca. 20 seilbåter som seilt ei følge deltok. De overnattet samme sted som oss. Fargerikt, men ikke mye vind..

Dagens ferd gikk fra vestre til østre ende av Korcula, og vi hadde i starten 1 knop vind – rett i mot. Valget var enkelt, vi må ha motorkraft en stund.  Etter lunch og med Korcula by i sikte, snudde vinden og vi fikk noen knop i hekken.  Det ble heldigvis tid for et rolig slør til etter at vi hadde passert Korcula by, før vi cruiset inn til Lumbarda. Som heldigvis var som før! Relativt liten havn, og god plas når vi kom frem.  Fant ut at det var mulig  booke plass her på vår vei mot byen, men bare for å finne ut at det måtte minimum gjøres dagen før. Stadige læringspunkter, men heldigvis var det god plass når vi kom.  Her er gradestokken på ca 28 grader – herrrlig!

Etter at vi la til så perfekt som mulig (!), ble det en ankerpils og vi fikk kontroll på en nabo på plassen ved siden av, satte vi selvsagt kursen for den lille stranda som ligger rett ved.  Det ble det en forfriskende dukkert!

Lumbarda er et herlig, lite sted. Og så ble det selvsagt et lite stopp på baren ved stranda, hvor det ble servert øl, Long Island Ice tea og Pink GT.  Gutta satte kursen for nærmeste butikk for å fylle opp beholdningen av alle former for drikkevarer, før det ble en rolig stund på akterdekket før det igjen var middagstid.

Middagen ble inntatt på samme sted som tidligere år, en familiedrevet restaurant en liten spasertur ut av byen, helt nede i strandkanten. Masse mat, og endelig (?) fikk vi årets første gratis grappa, i vår term kalt lampeolje, mens damene ble tilbudt «sweet wine».  Lampeoljen fikk under tvil en treer, på en skala som gikk minst til seks…