Mandag 20. juni 2022

Vrboska-Makarska (fastlandet, Kroatias riviera)

Avgang 10.05, ankomst 16.00 Utseilt distanse 22 NM

En av de to «ikke planlagte» dagene ble brukt til legge turen innom det er som er Kroatias riviera, vel vitende om at det er det mest turistifiserte stedet i tillegg til Hvar by, som vi har hoppet over. Både Svein og Ellen, samt Jørgen og Kirsten, har ved hver sine anledninger tidligere vært på ferie her for en god del år tilbake.

Vi hadde en rolig natt i Vrboska og satte kursen over etter frokost, men det var ikke et vindpust så det ble motor hele veien, i rolig tempo.  Vi ankret opp utenfor stranda i Makarska i 2,5 timer, hvor det ble flere runder bading i det fantastiske vannet, fulgt av siste flaske fra OSL som ikke var champagne med en litt søtere variant.  Den gikk ned uten protester, og det ble så servert tomatsuppe med egg til lunch.

Vi tøffet oss rundt til marinaen, som ikke har så mange plasser for besøkende (ca 20), men vi hadde bestilt plass og var en av de første inn. Sanitærbygget var rimelig nytt, men med liten kapasitet og litt manglende oppfølging ift. renhold virket det som.  Men ellers OK.

Det var varmt nok, ift. temperaturmålingen som apoteket viste, var det 32 grader etter ankomst når Jørgen og Svein måtte sørge for viktige innkjøp, beholdningen av pils var nådd kritisk nivå.  Etter dusjing ble det en drink på et nærliggende sted før vi inntok feriens beste middag på Restaurant Riva. Ikke spesielt dyrere enn andre vi har vært på, men det slo også gårsdagens gode måltid, og enda et hakk opp ift. service.  Vi har da også fått opplyst at vinprodusentene har rettet mye større fokus på kvalitet i dyrkingen, fremfor volum.  Vi har hittil ikke fått noe vin som vi vil betrakte som dårlig.

Etter middag måtte vi ta en runde på Markarkas «croisette», og vi som hadde vært der før kunne konstatere at det hadde vært en betydelig utvikling og modernerisering.  Utrolig mye folk for oss som har erfaringer fra øyene, så vi er sjeleglad for at ferden igjen går ut til småstedene i morgen.  Det ble tid en drink på vår vei tilbake mot båten.  Til en forandring var alle oppe til over 00.30, noe som var uvanlig.