Torsdag 30. juni 2011

Okuklje-Luka Polace (Mljet)

Tidlig oppe og avreise fra Okuklje med henblikk på frokost i badebukt før vi skulle sette kursen mot vest-nordvest og Luka Polace.  Det viste seg at det ikke var bukter som var velegnet å ankre i så vi ble enig om sakte fart og inntok frokost om bord på dekket.  Vinden fra dagen før hadde snudd, så vi fikk igjen medvind, og etter god frokost om bord heiste vi seil, dvs. vi har vinden rett fra hekken så vi lensa kun på fokkseilet vestover.  Flott tur, og vi ankom Polace rimelig tidlig, og denne gangen var vi fast bestemt på å følge rådet fra 2006 (som vi ikke fulgte da) om at vi måtte ankre hos Joseph som er restaurant med brygge nr. 2 i havna.  Joseph var på plass og heldig for oss var det en ledig plass ved brygga og vi var sikret.

Hyggelig ankomst, og Joseph sørget straks for å invitere oss inn på restauranten som ligger ca. 2 meter fra hekken vår, hvor vi sporenstreks fikk servert hjemmelaget drikke – en søtere variant for damene og en sterkere variant for gutta for ”å hjelpe mot bakterier” som Joseph sa. 

Vi har for øvrig døpt stedet til ”lille Norge” ettersom det er fire norske båter pluss en svensk (!).   Og det er hele kapasiteten her.  Joseph har tydeligvis fått et godt navn i Norge, men vi skjønner godt at
seilere vender tilbake hit.  Hyggeligere vertskap er vanskelig å finne…

Einar Kristian fikk besøk av en sikade (eller flere..) og var ikke særlig trygg, men Joseph kunne forsikre om at sikader ikke vil oss noe vondt, men han klagde på at de spiste opp en masse av avlingen hans.  Johanne og Einar Kristian tok dingy’en og rodde over bukta og badet litt før det ble middag hos Joseph.  Bente og Einar Kr. tok fisk, som de ble kjempefornøyd med, mens resten tok kylling og biff, noe som også falt i god smak.  Flott service bidro til en fin middag.

Vi har nå gått om bord, men det er et støynivå fra skandinavene på restauranten som ikke virker lovende for nattesøvnen vå (allsang, skåling, skråling, kvinneglam osv…), så vi får holde ut en stund til med en flaske vin før vi prøver å køye, er vi enige om….