Torsdag 29. juni 2000

Kithnos-Serifos

En roligere natt, selv om det fortsatt blåser.  Etter frokost, vannpåfylling og sjekk av værmelding som tilsier mindre vind mot kvelden, så satte vi kurs mot Serifos ved 11.30-tiden.  Det startet med lett bris som snart gikk over i frisk bris og til slutt med kuling i kastene.  Vi sløret med rev, og hadde heldigvis vind og bølger skrått inn bakfra hele veien nedover. Jentene og barna syntes det var nok for å si det slik.  Vi fikk oss noen dusjer med sjøvann på vei nedover, og bølgene var nok 2-2,5 m høye.

Ankom Serifos 15.15 hvor det lå fullt av båter, med mange som hadde vært her hele dagen og vel så det fordi det hadde blåst kuling hele dagen her nede.  Det ble feriens så langt mest krevende ankring  – et forsøk på å legge til med ankeret og bauen opp mot vinden gikk ikke pga. dårlig ankerfeste. Vi tok plan b) som var å legge til sidelangs en annen båt med norsk flagg i masta.

Vi beholdt bare ankeret ute og justerte om tilleggingen.  Det gikk helt flott, og når jentene var fornøyd med denne operasjonen sier det vel det meste…

Ettersom det var dårlige forhold for lunch i sjøen ble denne først besørget etter ankringen mens Svein var ute og provianterte pils som det plutselig var helt tomt for!  Hadde vi ikke vært ved kai nå hadde det vært en krise på gang….

Ellen har tatt barna med seg på stranda slik at de får dagens dose av bading!  De har vært flinke på turen over, og tok den vel bedre enn voksne….

Og med ankerpilsen på plass kan freden senke seg over skipet igjen! Og med håp om litt mindre vind i sikte ser vi nå frem til en god middag igjen!

Og Ken; vi beklager at det ikke ble noen oppdatering under dagen, av årsaker som fremgår ovenfor…..!

Bildet nederst til venstre er Serifos, tatt fra båten i ettermiddag.  De øvrige er fra overfarten.