Onsdag 27. juni 2018

Zaclopatica – Uvala Luka (Korcula)

Avreise kl 09.44, ankomst ca kl 1530.

Etter frokost satte vi kursen mot Korcula og Lumbarda.  Det blåser mindre enn i går men fortsatt godt med dønninger omtrent rett i mot.  Det blir besluttet at vi går for motor med litt storseil som mesan. Det er en grå dag, og stadige regnbyger.  Selv om det er mer enn 20 grader blir det en småhustrig tur over, og ved ankomst Lumbarda viser det seg at de er fullbooket.  Det er tydelig at forhåndsbestilling er kommet til her nede, uten at vi har hørt noe om det.  

Vi setter kursen for Korcula som ikke er langt unna, men med samme resultat 🙁 Her blir det opplyst at en ved forhåndbestilling betaler 40% ekstra og så er en garantert plass….  Det ender med at vi legger oss på reia i en nærliggende bukt (Uvala Luka) hvor vi ikke er alene.  Her går det plenty av taxibåter, Svein og Martin praier en for en tur til Korcula by for forsyninger, bl.a. for å kunne innta middagen ombord. Etter shopping sluttet regnet stort sett og vi så 2. omgangen av Mexico-Sverige på NRK (!) og fikk med oss en fantastisk seier før middagen, som ble tapasinspirert med gode oster og lokale skinkeprodukter mm. Og fylte cherry-avocado iflg. Martin, men som nok var fylte cherry-paprika (ja, ikke cherrytomater..). Nok god kroatisk rødvin (Zlatan Plavac) i tillegg, fulgt av Irish til dessert, gjorde det til en fin kveld. 

Vi lå godt på ankeret, men observerte en catamaran som var ankret opp med fortøyning til land, og som drev litt av mens «mannskapet» var på land.  Den ble reddet av en nærliggende catamaran som lå tett på.  Etter hvert kom både mannskap og havnepoliti til stedet, hvoretter de ble guidet over til andre siden av bukta og lagt på svai ette mange og lange utlegninger av noe slag.  Når vi skulle køye blåste det opp og Martin ville, klok av skade fra tidligere seilferier, sitte ankervakt en stund for å være sikker på at vi lå godt.  Det gjorde vi og etter hvert kunne også han tørne inn. Pga. værmeldingen besluttet vi at vi utsetter seilasen til Mljet med en dag, og at vi forhåndsbestilte plass i Korcula by i morgen så blir det en rolig dag der før kursen går mot Mlet og Okuklje på fredag.