Mandag 13. juni 2022

Fra «nesten» Vis by-Komiza (Vis)

En ny by står på planen i dag, den nest største byen på Vis.  Avgang kl 1000 og ankomst ca kl 1330.

Vi tok turen via øst- og sørsiden av Vis siden vi hadde god tid og en kort distanse i dag.  Veeldig lite vind, og absolutt ingen seilføring i dag.

Været er (selvsagt) fortsatt fint, men kun ca 24 grader.  Vi tok turen innom, eller rettere: rett utenfor den grønne grotte på Vis.  Vi tok oss ikke bryet med å dra inn, men tydeligvis et populært sted med mange besøkende.  Etter å ha bivånet stedet fortsatt vi mot Komiza, og det var allerede god strøm av båter inn mot havna selv så tidlig.  Vi sikret oss plass, men uten noen imponerende oppankring. Dette pga. feilvurdering av vinden, som ved land kom fra motsatt kant av det vi hadde litt utenfor…  Men ingen større problemer, vi kom til kai og klinte oss opp mot nærmeste nabo før vi etter hvert fikk noen amerikanere på vår babord side som hadde adskillig større problemer med å komme til kaia.  Med hjelp fra oss og havnebetjeningen endte det bra for de også, og vi kunne innta lunch på båten (tomatsuppe, brød og vin). – ingen har noe å klage på 🙂

Etter maten var det behov for et bad.  Vi hadde blinket ut en badebukt rett før ankomst til Komiza, men det viste seg at det var ankring forbudt der så badingen ble droppet.  Vi tok derfor bena fatt og gikk en tur gjennom den svært hyggelige byen, for en dukkert på bystranda som var av rullesten, med klart vann og helt topp med badesko.  Litt brrrr, virket kaldt med det samme, men skyldtes nok varme kropper fra nord. Supert bad, fulgt av noen innkjøp og en kald fatøl på gutta og en Aperol på damene på en byens serveringssteder.

Etter dusj, litt Stones på høyttaler ombord,  gikk vi over til en restaurant i fjæra på andre siden av bårhavna (som vi hadde sett på vår vei til stranda).  Hyggelig sted, god mat og god lokal vin. Vi tok kursen rett tilbake til båten for kaffe avec for en rolig avslutning på kvelden.  Vi har en litt lengre tur foran oss i morgen.

Supert sted, Komiza blir lagt på lista over steder til neste seilferie i Kroatia (om det ikke blir Hellas neste gang…).