Mandag 27. juni 2011

Luka Vrboska-Lumbarda

Dagen startet med fylling av diesel – tanken var nok ikke  full når vi overtok båten..  og dieselpunpa var på et sted hvor det lå båter i den ene enden og en liten utstikker i betong  i den andre enden.   Det ga noen små utfordringer for en ikke så erfaren seilbåskipper på 43 fots båt, både å komme til og komme fra… Men det gikk bra, selv om det nok var flere som hadde hjertet i halsen.

Dette var den store transportdagen, både for motor og for seil.  Kursen ble satt mot Korcula by på øya med samme navn, men siden vi i går hadde valgt et reisemål på nordsiden av Hvar fikk vi en lang vei via østspissen på Hvar (hvor vi inntok kunch i le av øya) før vi kunne sette kursen sørvestover mot Korcula. Det blåste stort sett frisk bris hele dagen, med sol fra tilnærmet skyfri himmel og ca 25 grader.

Ved ankomst Korcula (ca. kl. 1640) viste det seg at det ikke var noen plass igjen og vi satte kursen for Orebic på Peljesac, som var en av to aktulle havner for diversion..  Vel fremme  viste det seg at max dybde var 2 m der, og vi krever mer enn 2,10 så dette ble en bomtur….   Da var det bare å sette kursen for Lumbarda som reservehavn nr 2, og som ligger nærmere Korcula by enn den vi valgte først!!  Vel fremme fikk vi plass (nærmere kl 18), og kunne ta ankerpilsen med god samvittighet.  Her er det et flott dusjanlegg som ble benyttet etter en liten dukkert i sjøen fra stedets lokale strand, og middag ble deretter inntatt på en hyggelig restaurant på en terrasse som omtrent var helt nede i sjøen!  God mat, om enn noe treg service, på et tydeligvis populært sted.  For andre dag på rad har vi havnet på ett annet sted enn planlagt…  Men begge stedene har vært veldige koselige og fine steder!  Det kan bli spennende å se hva denne ferien bringer!

I morgen blir det er roligere dag, med lite seiling.  Naturlig nok etter at vi har utseilt distanse på ca 56 NM i dag!!