Tirsdag 21. juni 2022

Makarska-Jelsa (Hvar)

Avgang kl. 10, ankomst kl. 15.10. Utseilt 17 NM.

LItt støy i natt, vannet på badeplattformen var ikke stengt helt med det resultat at vannpumpa koblet seg inn til stadighet. Men ingen gadd å fikse det før vi stod opp til vanlig tid.  Ble også vekket av «gatefeiing» på kaia med en maskin, og de brukte god tid på jobben veldig tidlig…  For øvrig en rolig og god natt.

Vi fikk en god frokost som vanlig, og satte kursen tilbake mot øya Hvar og Jelsa by denne gang. Vi så frem til en liten og rolig by etter Makarskabesøket.  Vindstille i dag også, så vi tok en rolig tur over for motor og nok en gang møtte vi delfiner, en stor flokk denne gang. Dagens hendelse var en redningsaksjon av en rosa luftmadrass som lå å fløt midt ute i kanalen.  Den ble reddet ut av sjøen, Martin og Åse tømte den for luft og vann. Dagens gode gjerning.  Vi siktet på en badebukt rett øst for Jelsa, hvor det ble flere bad og hvor den Kroatiske «champagnen» ble inntatt.  Den sto seg absolutt, kun mersmak.  Vi tok lunch i bukta og litt mer bad før vi tøffet inn til byen, der vi straks fikk plass.  Havna ser oppgradert ut, som flere av de andre vi har besøkt, og det ser ut til å være rimelig mange plasser her.

Trolig rundt 26-28 grader, og vi tok en pils på nærliggende sted før vi tok en liten rundt bukta for å blinke ut et enkelt spisested for dagens middag.  Jørgen prøvde å booke en time for vinsmaking i nærheten, men de var fullbooket i dag så det ble det dessverre ikke noe av. Noe å huske på til en ev. annen gang.

Vi lever godt i vår feriemodus, og ser at det ikke er så mange dager igjen til vi forhåpentligvis skal hjemover. Om flyteknikerstreiken ikke skaper noen problemer for oss, det får vi først svar på lørdag. Så inntil da er det bare å fortsette og nyte.

Jelsa er er flott liten havneby som alle ombord likte, og som også vil inngå i kategorien «fortjener å bli besøkt igjen».  Hele byen ligger rundt bukta/havna, og er etter det vi forstår tilnærmet helt død på vinterstid.

Dusj og sanitærfasilitetene her var bedre enn i Makarska selv om de ikke var så nye. Kveldens middag ble inntatt på restauranten med det originale navnet Restaurant Jelsa, hvor alle gikk for pizza i dag.  Den var imidlertid av veldig god klasse, og alle ble fornøyd.  Kvelden bla avsluttet med en Irish på dekk for gutta (og en sigar til Jørgen Svein også i kveld), og et glass vin til Kirsten før det ble natta.  Vi hadde imidlertid en resturant rett på kaia innenfor oss, hvor det fortsatt var et par fulle bord med mange som koste seg med tilhørende støy, men den varte ikke så lenge så ingen problemer med nattesøvnen.