Lørdag 1. juli 2000

Sifnos

Alle synes Sifnos er kjempetrivelig, og i dag ble som planlagt en ekstra dag her.  Bente og Tove sov litt dårlig i natt pga. blåst og medfølgende «klukking» og støy i akterkabinen fra sjøen som slo opp under hekken (ikke  deres, men båtens…).

Etter frokost dro vi på besøk til Apollonia, hovedstaden på øya.  Den er et sjarmerende lite sted med de tradisjonelle hvitkalkede husene, blå dørkarmer etc.  Bilder finnes nedenfor.

Tove og Bente tilbragte mer tid i Apollonia enn de andre, som dro tilbake til havnebyen og stranda etter 1,5 time siden det er forholdsvis varmt (28-29 grader) og badestranden kallet på barna….

Alle rakk litt shopping i havnebyen Kamares etterpå, og reiseruta er nå revidert slik at planen er å gå til Antiparos i morgen, mens Mykonos utgår.  Dette for å redusere seilstrekningen noe før kursen igjen settes mot nord og vest retning Aegina som er siste stopp før Athen om en uke.  Litt slakk må vi også ha, i tilfelle dårlig vær selv om værmeldingen sier mindre vind, og høyere temperaturer fra mandag av.

Alle har det bra og trives om bord, selv om vinden, som har hatt lite pause de siste dagene, tærer litt på noen av og til.  Godt at vi ennå har en uke til, og at vi bare er halvveis i ferien!!!  

Bente hilser i dag til Ørnulf!!