Fredag 30. juni 2000

Serifos-Sifnos

I går kveld var det pause i greske nasjonalretter i det pizza ble valget for alle!  Alle var litt slitne etter den tunge overfarten, så det ble en forholdsvis rolig og tidlig kveld. 

I morgen var det en liten bris, og etter frokost satte vi kursen mot Sifnos, som trolig er en av de fineste øyene på Kykladene.  Både havnebyen og hovedstaden på øya, som sedvanlig ligger oppe på toppen av øya, er flotte. 

Vi hadde en flott tur over med slør og en fart på 5-7 knop, og lite dønninger.  Kort overfart, kun ca. 2 timer.  Ankringen gikk bra selv om vi på første forsøk kastet ankeret litt for langt ut og akkurat fikk 1,5 m for lite til å nå brygga.

Andre forsøk gikk mye bedre!  Etter en kjapp lunch med toast og masse øl på nærliggende kafe, ble det bading på alle.  I dag er det ca. 28 i lufta og 22 i vannet.

Når Martin og Svein kom tilbake til båten (for å skulle forberede kald champis til damene kom fra stranda) måtte vi hjelpe en engelskmann som hadde flatt batteri og ikke fikk start.  Siden startkabler ikke er egnet eller vanlig i seilbåter, er løsningen å skru ut batteriet, flytte den til den andre båten, gi han start, og tilbake i motsatt rekkefølge.  Akkurat dette hadde vi selvsagt hatt lyst til lenge.  Men båtfolket hjelper hverandre, neste gang er det kanskje vår tur sa vi til hverandre.

Vi hadde ikke før sagt det, så forlot engelskmennene båthavna for motor, dvs. de tok med seg naboens anker opp når de tok opp sitt.  Og siden nabobåten tilhørte rogalendinger som ennå var på stranda bestemte vi oss for å berge båten før den da gikk i kaia når engelskmennene bare droppa ankeret deres.  Etter oppstramming av ankeret ble det tid til dusjing, og når nå webben er oppdatert, er en kald champis av edlere fransk merke klar….

Det er helt klart at det går bra i Norge, økonomisk sett!  Halvparten av båtene er det nordmenn i – i Serifos talte vi mer enn ti norske båter i går kveld!!!  For 10-11 år siden var det langt mellom hver norsk båt!  Men det ser ut til å gå bedre her også, særlig Serifos, som nå satser mer på turisme.  Ny kai, helt moderne (og utypisk gresk) butikker osv.  Her har det nok medgått en del EU-midler….

Vi skal ligge på Sifnos også i morgen, før vi seiler videre.

Bente hilser spesielt til Lisa med ønske om god ferie.