Onsdag 6. juli 2011

Palimzani-Stomarska (Solta)

Vi har startet ”hjemveien” mot Split, og har litt kortere strekninger disse siste dagene.  Litt senere frokost enn vanlig, og avreise fra Palmizana ca. kl 1030 etter utsjekk på ACI-marinaen som viste seg å være svine dyr….  Det kostet 631 kuna (1 kn tilsvarer en drøy krone) for en båt 40-44 fot for en natt – og de  anitære forholdene var dårligere enn på mange av de mindre marinaene vi har besøkt.  Vel er Hvar verdt et besøk, men dette er ”utnytting” og det var mange seilere som ga uttrykk for sin misnøye.

Vel av sted satte vi kursen for et nytt sted på øya Solta.    Vi besøkte Solta også forrige gang, men denne gangen er målet Stomorska, som er et litt større sted enn Rogac.  Det blåste kun 1-2 knop vind (omtrent rett i mot) så det ble ”motorbåt” i dag også. Johanne og Therese leser skjønnlitteratur til den store gullmedaljen, mens vi andre tar det helt rolig!   Midtveis fikk vi endelig det vi har ventet på lenge – delfiner!  En flokk delfiner dukket plutselig opp, på kryssende kurs, så vi fikk dessverre ikke lengre
selskap enn det. Men det var hyggelig å se de denne gangen også – vi har alltid møtt delfiner på våre seilaser!

Før ankomst Stomarska ankret vi opp i en liten bukt rett på østsiden, som var bebodd med noen flotte hus.  Et idyllisk lite sted, hvor vi fikk en dukkert, litt frukt og badechampagne servert av ”indretjenesten”. 
Vel fremme i Stomarska, som viste seg å være en ”knaillfint” lite sted med kaiplass til ca 25 båter, ble det ankerpils, lunch og etter hvert en tur på badestranda for noen.  Det er merkbart varmere i dag, og etter litt hvile fulgte standard rutine med en forfriskning på dekk før vi gikk rundt den lille bukta for middag på en av de fire restaurantene som finnes i Stomarska.

Etter middagen fikk damene ett glass dessertvin på huset mens Svein og Martin fikk servert ”lampeolje”, eller Aceton X0 (x-null) som Martin kaller den.  Ikke noe å trakte etter, med andre ord..