Lørdag 8. juli 2006

Luca Polace (Mljet)-Vela Luka (Korcula)

Kl 07:30 sto vi opp til en fuktig morgen. I Luka Polace er regnet i ferd med å gi seg, men det lokale Meterologiske Institutt spår fra 18 til 21 grader, regn, tordenbyger og litt vind fra nordvest. Nordvest er den veien vi skal, og som vanlig har vi vinden rett i mot… Når vi går fra Luka Polace setter vi kursen for noe vi tror, eller Svein tror, er midt på sørsiden av Korcula. Etter vel 2 timers gange for motor mellom regnbygene ser vi plutselig Korcula by, som ligger på  østspissen av øya. Vi hadde bommet med noen nautiske mil, men Svein skyldte på at det ikke fantes noen paralellforskyver i båten, og at han var nødt til å bruke underarmen til å beregne kursen. Han hadde ikke tatt med misvisningen i albuen.. Forsåvidt var det ett godt valg for i samtaler med diverse andre seilere etter at vi hadde kommet frem sa at alle bygene var samlet på sørsiden av øya. Der var også sjøen større, 2-3. Vi styrte unna alle bygene og fikk etterhvert godt vær igjen. Hadde bare 21 grader alltid vært så varmt!!

I Korkulakanalen serverte indretjeneste (Svein og Martin) brokkolisuppe, -her skulle du vært Odd Arne… – pluss standard lunsjbuffet.  Vi ankom Vela Luka på vestsiden av øya Korcula ca 15:30. Her ble det umiddelbart igangsatt klesvask, badechampagne, vannfylling og litt shopping av flere klesklyper og nye bikinier til flere av damene.  Bente og Tove la ut på en tur i landbruksområdene på kikk etter odelsgutter, men kom tomhendt tilbake!  Turen hadde ellers vært fin nok..

Middagen ble i dag besluttet være Low budget så vi fant en trivelig Pizzarestaurant. Her spiste vi nydelig Pizza som etter servitørens mening skulle være picant. Hun mente Hot var for sterkt for oss. Vi takker henne fremdeles. Den picante pizzaen var fylt med noen «grønne jævler» som var sterkere enn ekstrakten av 100 jalapeños. Vi er glad vi ikke fikk den hotte

Etter middag gikk vi på bar for å se bronsjefinalen mellom Tyskland og Portugal.

Det er billig her. Eksempel Irish coffee Kn 20.- Gin Tonic Kn 10.- Cola Kn 10.- Pizza Kn 32.- En Kn (Kuna) er omtrent Kr 1.10.  Det var ikke alle som holdt ut oppvarmingen på TVen til kampen en gang. Den forrige natten hadde satt sine spor.