Lørdag 18. juni 2022

Korcula by-Sucuraj (Hvar)

Avgang kl 10.40, ankomst kl 15.30, utseilt distanse 22 NM.

Etter frokost avfersket vi båten ifm. vannpåfylling – noe som var påkrevd etter en uke på sjøen. Vi satte deretter kursen vestover og var heldig at det var litt vind så vi fikk seilt første delen frem til vestkantten av Peljesac. Da ble det brått ingen vind, og vi satte kursen rett nord mot en egnet badebukt på Hvar. Det var en trivelig liten bukt, hvor det var tre hus.  I nærmeste hus var det tre tysktalende som vi overhørte og observerte ifm. bading – damene i badedrakt mens gamlingen var i bare nettoen.. Han om det.  

Vannet var fantastisk (igjen), kanskje feriens varmeste.  Sjøen ligger på ca. 25-26 grader så det er bare å nyte! Som vanlig hadde ikke Martin tatt med seg noe håndkla på dekk, så kapteinen måtte trø til (igjen) for å finne det. For en gangs skyld ble det ikke champagne (men vi er ikke tom), det var nå tid for lunch ombord før vi etterhvert tok opp ferden mot dagens mål – men fortsatt for motor. Martin foretok litt forefallende vedlikehold ombord ved å fikse dusjen til badeplattformen som ikke fungerte 100%, så da er den klar til bruk imorgen.

Det var to som tok i mot oss på kaia, hvorav en dame som var svært stresset, og bidro til å stresse oss.  Men vi klarte oss likevel bra.  Det viste seg at det ikke var noen andre fasiliteter enn strøm og vann (mot ekstra betaling), så dette ble feriens billigste marina (med strøm: 357 kn, ca. 500 NOK).  Vi bestemte oss for å ta ankerpilsen på land i dag, og gikk igjennom hele bukta! Men den var ikke lang, før vi kunna få både en pils og en drink på siste serveringssted på motsatt side. Veldig hyggelig betjening på et familiedrevet sted med flere generasjoner i arbeid. Ved behov for chips fikk Åse bare beskjed om at det kunne hun kjøpe og ta med fra nærliggende butikk, og serveringsstedet bidro med boller til dette.

Stedet er lite, bor omtrent 500 mennesker her normalt, men er som så mange andre steder her: veldig hyggelig. Matbutikken ligger rett på kaia, bakeriet ikke langt unna. Svært lite turister. Siden det er lørdag er det da også byttedag for seilbåter  i Trogir etc, så det kan høre med. Men marinaen er liten, og i dag er vi bare tre båter her.  Dette er nok et sted hvor det ikke er den verste turisttrømmen, selv om det er hyppige fergeanløp som nok bringer en del ut hit.

Jørgen, Kisrten og Åse tok en spasertur på veien tilbake til båten, mens de tre andre strenet rett ombord.  Ca. 28 grader i dag, bare å nyte!

En rolig stund på båten før middag, som ble inntatt på samme sted som ankerpilsen.  Det viste seg å være et godt valg.  Tre fikk en god wienerschnitzel, en fikk kalvekotelett, en fisk og en fikk fylt kylling.  Alle var fornøyd, også med den lokale vinen igjen.

Etter middag ble det retur til båten, hvor Martin sørget for kaffen og Svein fikset Irish på bordet til alle.  Kjekt å ha med nok Kremtopp på boks fra Norge 🙂

PS: Vi håper værmeldingen er feil, det ligger an til 37 grader i Trogir neste helg når vi avslutter…. Det er litt vel varmt for nordboere.