Søndag 3. juli 2011

Vela Luca-Vis

Regnet ga seg i løpet av natten og vi våknet opp til en ny dag med strålende solskinn, og dagen ble absolutt varm nok.  Vi kom oss av gårde fra Vela Luka kl 09.30 og var beredt på å krysse oss vestover til Vis, ut fra værmeldingen.  Når vi kom oss ut på sjøen viste det seg imidlertid at det knapt var et vindpust, kun passe store dønninger som vi fikk rett i front, mer eller mindre hele veien.  Det ble ”motorbåt” helt frem, motvinden kom når vi hadde 4-5 nm igjen, men da var det litt sent for oss så vi satset på strak kurs til Vis hvor vi ankom kl 1330.

Havna var nesten tom, og vi fikk ankret opp på en grei plass midt på kaia.  Båtene lå imidlertid snart i kø, og havnen var full et par timer senere så det ble mange som måtte ligge på reia her i natt.  Vis er (fortsatt) en flott liten by på øya med samme navn, og er vel en av de største seilbåt-reisemålene i Kroatia, med en stor havn som alltid er full og mange båter på svai. En fotograf tok bilder av oss som han presenterte i et postkort, men siden postkort er ”ut” kjøpte vi kun 3 stk av han, et bilde av postkortet finnes imidlertid nedenfor :).

Etter lunch på restaurant, for en gangs skyld, ble det tid for en tur på stranda for dagens bad for de aller fleste!  Herlig, for ikke si nødvendig, med et forfriskende bad som kjøler ned kroppen litt etter en lang dag med mye sol og varme!

Etter litt hvile og en dusj ble det tid for middag, og etter en lengre tur hvor ingen restaurant var ”riktig” endte vi tilbake på samme sted som til lunch – denne gang ble det dog annen mat og dette ble da den store wienerschnitzeldagen!  Vi fikk en porsjon mindre enn bestilt, men porsjonene var så store at både Ellen (som ikke fikk sin porsjon) og Therese som kun ville ha pommes frites, fikk spist seg mett, og enda hadde vi vel kunnet bespist en person til.  (Hver porsjon koster ca 80 kr inkl. pommes frites)!

Temperaturen på kvelden er heller ”kjølig” også i kveld, og det er behov for en jakke på!  Men det gjør natta bekvem.  Vel om bord i båten er det ingenting som passer bedre enn en skikkelig VARM, sterk og god Irish coffee!  Stor takk til Martin som sikret ingrediensene i går.