Søndag 19. juni 2022

Sukuraj-Vrboska (Hvar)

Avgang kl 0940, ankomst 1550. utseilt distanse 25,5 NM.

Jørgen og Kirsten disket opp med skikkelig søndagsfrokost, omelett til alle. Noen stjerner i boka der ja…

Vi kom oss greit avgårde, og bare vi var utpå satte vi kurs mot Vrboska og heiste seil.  Kun 3 knops vind omtrent i hekken. Ble et rolig slør vestover langs Hvar, før vi etterhvert ga opp seiling og måtte ta motoren til hjelp.  Vi satte kursen mot en bukt litt før Jelsa, Uvala Prapatna.  Der lå det noen hus i en idyllisk bukt, hvor vi gjentok standard prosedyre: bad i ca 26 grader, litt sprudlende dråper og en lunch før vi tok de siste minuttene inn mot Vrboska. Før ankomsten til bukta hvisket Kirsteni øret til Martin at nå måtte han huske håndkleet, og med det slapp Svein for en gangs skyld å måtte hente det…

Som vanlig gikk vi forbi ACI her, og la oss til direkte på «bykaia» lengre inn i bukta.  Først og fremst fordi det er hyggeligere å ligge helt inne i byen.  Men det er dårlig med sanitære forhold (les: ingen), men kafeene ligger tett. Men så er det forholdsvis billigere enn ACI da.. Vrboska er like dønn sjarmerende som tidligere.  Dette er en perle! Ankerpilsen ble byttet ut med Long Island Ice tea, Mojito etc. på kafe nær oss 🙂

Jentene gikk rundt bukta og tok en dukkert i innløpet, mens gutta justerte båten litt før de gikk innom en lokal vinsjappe. Morsomt sted, vi fikk smake tre gode hvitviner og en god olje. Endte selvsagt med at vi kjøpte en flaske vin som nok både i kvalitet og pris var noe helt annet enn butikkvinen, samt en flaske kroatisk «champagne», eller så tett en kommer. Vi er spent på å teste de.  I tillegg ble det tre flasker olje på oss.

Deretter kunne gutta gå og få seg en pils i fred og ro. Der traff vi to norske par som var ankommet i går. Vi bidro med å ta et et bilde av de, samt noen tips om havner.

Før middag rakk vi en enkel dusj i båten, og vi tok nærmeste restaurant som så veldig skikkelig ut (var vi der i 2018 også?) – som lå bare drøyt 100 m bortover kaia.

Feriens beste restaurant, uten tvil.  God mat, hvor det som er grillet ikke er ihjelstekt, det serveres fra høyre side (viktig for de som bor/har bodd på Ullern..), enda bedre vin, og siden det var søndag skeiet vi ut med både dessert, kaffe og en GT.  På toppen av det hele ble det en litt sterkere limoncella med lampeoljepreg servert (gratis) til gutta mens damene fikk en akseptabel hetvin e.l. av vertskapet.  Alle var strålende fornøyd med kvelden, dagen og stedet. Blir det ny tur til Kroatia er Vrbosa en sikker vinner.

Nyt, nyt, nyt..