Tirsdag 14. juni 2022

Komiza-Vela Luka (Brac)

Avreise 1005 ankomst 1530, distanse ca 33 NM

Vi startet som vanlig med en god frokost i vår nye by, med litt innkjøp før vi la ut på tur.  Motor til å begynne med og etter hvert litt kryssing på vår vei mot Korcula. Også i dag så vi noen delfiner, uten at vi fikk nærkontakt med de.  Vi har for øvrig observert at fotballer har en alternativ bruk her nede.  De brukes til å markere teiner og garn som er lagt ut!  Det er selvsagt baller av plast, som sikkert er billig i innkjøp. En fiskebåt så mer ut som et utsalg av fotballer, enn fiskebåt.. Mulig det har vært tilbud på de….. Men de er lett å se i sjøen!!

Helt normal dag. Det ble en pils akkurat idet klokken passerte 12:00:00, sol og passe varme. Martin vartet opp med sang for oss med ett vers og refrenget fra «Vi seiler for velstand og lykke».  Han kunne heldigvis ikke alle 16 versene… Men det finnes andre ombord som synger dårligere.. Åse ga sitt bidrag med å spille «Fuglen Svein» (nok en gang) på sin telefon for å underholde oss litt..

På vår vei ble det et badestopp i en bukt på Korcula på vår vei inn til Vela Luka. I frykt for å komme for sent inn til havn ble da champagnen inntatt på veien inn mot Vela Luka. Bollinger i dag, ingen som klagde.  Ved ankomst kjente vi oss knapt igjen – det var kommet en ny og STOR kai beregnet på seilturister.  Vi hadde ikke booket plass, men ble «godtatt» og fikk plass. (Kun bookinger via deres eget nettsted – litt håpløst, nytter ikke å sjekke appen for booking..)  Den nye havna var 3 år gammel, og de jobber nå med enda et moringssted for båtturister.  Er kanskje i ferd med å blitt litt for mye?  Det var da også et nytt anlegg med dusjer/Wc for oss tilgjengelig. Men selve byen var like hyggelig som før, innerst i en stille bukt!

Det ble som vanlig en hyggelig middag med nok god mat og god lokal vin.  Det virker som om både maten og vine har utviklet seg til det positive i forholdt til tidligere tider.

Kirsten er den eneste som har blitt stukket av sjøpinnsvin hittil, det kan se ut som blindeskrift på hælen, men det virker å gå bra!

Etter middag bar det ombord for en liten (?) irish coffee, Martin har funnet filterholderen som var etterlyst et par dager så nå er det også filterkaffe og ikke bare pulverkaffe som grunnlag.