Torsdag 16. juni 2022

Lumbarda-Ukuklje (Mljet)

Avgang 09.50, avkomst 14.40, utseilt distanse 32 NM.

Ny dag, nye muligheter… Begynner å bli et liv vi kan venne oss til. Varmt og godt, og etter frokost satte vi kursen Ø/SØ mot Mljet og Ukuklje, som er en fantatisk bukt med le for alt av alle vinder, selv om det er det vi har mest akkurat nå.

Flatt hav til å begynne med, men etter hvert fikk vi fin motvind i Mljetski kanal, og kunne krysse oss langs øya mot dagens mål. Underveis ble dagen som andre dager, noen leser, noen tenker, en leter etter en booking av en marinanatt som vi trodde var gjort (men ikke ser ut til å være gjort likevel) osv.

Påsmurte baguetter og en pils til lunch gjorde susen, og vi ankom til vårt faste tilholdssted hos Lampalo i Ukuklje, hvor vi var eneste båt på kaia. Vi hadde meldt vår ankomst for et par dager siden for å være på den sikre siden. Vi har litt større båt enn tidligere, men det er tre meters dybde utenfor brygga så med våre 2,23 går det fint i helt smult farvann. Som vanlig vanket det straks en god eplekake levert ombord, mor i huset hadde den klar omtrent når vi kom inn.

Det ligger en del andre båter i bukta som vanlig hvorav en til fra Navigare med norsk besetning, som vi bare sa hei til når vi gikk den obligatoriske turen opp til St. Nicolas kirke godt oppe i bakken, for litt fotografering.

Etter turen smakte det fortreffelig med et langt bad nede i bukta, fulgt av champagne på akterdekket! En smule varmt, ca. 28 grader, og litt lite skygge. Kveldens middag bestilt tidlig, og bordet sto klart kl 19.30.  Ingen Lamb under the bell på menyen lengre, stort sett grillmat pluss en scampirett (dvs. kreps her nede) i en tomatbasert saus med spaghetti – som alle syntes var fantastisk, enten man hadde bestilt den eller bare smakte på sausen.   Junior i huset er i ferd med å ta litt mer ansvar her ift driften tydeligvis, så stedet ser ut til å bli videreført i god ånd.  Han var svært serviceminded og hyggelig – og maten var minst like god som før.

Enkelt å bestille vin; valg mellom rød, hvit og rose! Vi gikk for rose og rød, helt greie og gode viner!!

En nyvinning er at kirken er blitt opplyst av LED-belysning på kveldstid og fremstår flott i fjellsiden på kvelden.

Vi fikk ikke den klassiske lampeoljen (hjemmebrent slibovisj) lengre etter middagen, men fikk en pærelikør som alle drakk opp – mao. var den helt innenfor.

En annen ting er dog fortsatt som før – kun Edge på mobiltelefonen, og nettet om bord sliter tilsvarende så dette blir først publisert dagen etter..