Tirsdag 28. juni 2011

Lumbarda-Korcula by

Så kom den rolige dagen hvor noen og enhver kunne hente seg inn.  Vi hadde en rolig morgen, med en litt senere frokost med egg og bacon.

Litt usikkerhet hersket omkring avgangen som følge av at våre «venner» på babord side fra Wales og California ble liggende landfast for å få rettet opp alle feilene på catamaranen de hadde leid (oljelekkasje, ankervinsj som ikke funket, gearproblemer…)   Og siden vi lå innenfor de i en litt trang og grunn havn med moringer på tvers, måtte vi få vennene våre til å slippe ned sin moring nærmest oss (de hadde to).  Vi lirket oss ut vha. godt teamarbeid,  baugpropellen og med litt finurlighet fikk vi en avreise som amerikanerne kvittert med «It’s perfect» da vi forlot de.  Med dette fikk skipper Sveins noe reduserte selvtillit fra den vanskelige dieselfyllinga dagen før en aldri så liten forbedring..

En kort loffetur til Korcula by fulgte,  så tidlig at vi var sikret plass. Vi ble guidet langt inn i marinaen av havnebetjeninga som sto på kaia, og vi bakket innover og fikk et øyeblikks vrede fra en som skulle ut av havna og som skrek «hey Norway» (de så flagget i masta vår).  Det var to av vertene i marianen som ikke hadde kommunisert (en sendte de avgårde og en annen anviste oss til vår plass).  Men takket være en usedvanlig vellykket (heldig?) tillegging til kaia  ble det ingen «situasjon» ut av dette, og igjen hørte vi «perfect» – denne gang fra de avreisende.  Det skal sies at noen også hørte «idot», men vi tror den gikk til verten i ACI-marinaen…

Etter ankomst Korcula har dagen gått til lesing for noen, litt shopping, et par pils i byen for gutta som skulle handle litt matvarer (det ble bl.a. en ost til 200 kr på torget som Svein og Martin helt sikkert betalte en skikkelig overpris på selv om smaksprøven var god.. – vi anser det som feriens bidrag til hindre økonomiske problemer i  Kroatia i 2011…).  Etter en dusj ble det er god middag på Restaurant Marianna som ligger på vestsiden av byen, hvor vi fikk med oss de siste solstrålene på kvelden.  Her kan vi godt spise neste gang også.  På vei hjemover fikk Johanne kjøpt seg en solhatt (egentlig en flott hatt..), og kvelden skulle avsluttes med en Irish coffee!  Det er imidlertid første gang vi fått Irish coffee med kald kaffe!!  Men vi drakk den selvsagt opp før vi gikk, det var jo tross alt whisky i den…  Men dog, til en pris av 40 kr. så er det vel greit nok.

Nå er ungdommen ute og koser seg litt på egenhånd, mens gamlingan sitter på båten med diverse webbaserte oppgaver, med «en lille en» ved siden av.  I morgen skal vi på sjøen igjen og setter kurs for Okuklje på Mljet.  Vi vet ikke om vårt ellers rimelig greit fungernde WLAN på båten  (!) basert på 3G vil fungere der – i verste fall kan det gå et par døgn før vi ev. i sivilisasjonen igjen med god nok nettdekning – det vil vise seg!

Utseilt distanse er så liten av den er ikke verdt å bli nevnt!