Torsdag 7. juli 2011

Stomorska-Trogir

En rolig morgen i Stomorska, forlot ca kl 1030 som en av de aller første båtene – noe som tyder på at alle har god tid og trolig er på vei tilbake til basen for avslutning lørdag.  I dag er det helt flatt hav, ikke bølger og ikke vind! Nok en motorbåtdag, men vi har kort vei til Trogir, så vi stopper i et lite sund mellom to øyer for dagens bad, og en rolig stund med litt frukt.  Det har blitt varmere i dag også, så vi vil heller være litt lengre på sjøen hvor det tross alt er et lite drag i luften.  Vi tror at badetempen ligger på ca. 20 grader selv om instrumentet viser drøye 24, men det stoler vi ikke på..

I Trogir ACI marina er det god plass, og her er det fine forhold med en liten butikk, restaurant hvor lunchen inntas, samt flotte dusjfasiliteter som vi også benytter oss av.  Therese er ikke helt bra i magen, så hun og Martin avstår fra sentrumsvandring m/vindusshopping og middagen, men kommer innom før middagen er avsluttet.  Temperaturen ble litt behageligere etter solnedgang, men vi valgt å finne oss en restaurant på sjøsiden.   Vi har hatt temperaturer på denne ferien som mer har vært på nivå med en god sørnorsk sommer, enn den sydlandske heten – noe som har vært helt greit siden dette også har innebåret noe mer bekvemme nattetemperaturer enn ellers, med tilsvarende bedre søvn!

Trogir er et flott sted, hvor det er mye av det meste; trange gater/smug fra en forgangen tid, suvenirsjapper, restauranter, utekafeer med egne DJ, folk osv.  Men trolig er det bedre å oppleve byen utenfor den verste høysesongen, med litt færre folk i byen – så slipper en å gå i kø!

Nå har vi kun en dag igjen på sjøen før returen til Split i morgen, så nå gjelder det bare å kose seg maksimalt de siste timene før vi setter kursen hjem mot Norge