Torsdag 5. juli 2018

Vrboska-Rogac (Solta)

Avreise kl 09.30, ankomst kl. 16.30

Rolig start på dagen og igjen vindstille.  Vi satte kursen for en badebukt på sørsiden, helt vest på Brac.  Der var det noen hus og et hotell, så det var lagt ut noen bøyer der.  Der fikk vi badet og inntatt den sedvanlige badechampagnen, og vi ble liggende en stund før vi satte kursen mot neste mål, Milna som ligger rett rundt odden.  Formål: tanking av diesel så vi slipper det ved ankomst Trogir i morgen.

Etter tanking satte vi kursen mot Stomorska på Solta som var dagens mål.  Vi passerer en fisker som står ute i havet og holder på med sine garn.  Vi får også feriens andre møte med delfiner på dagens ferd.  Ved ankomst så er havna allerede fylt opp, vi var for sent ute ved 15-tiden.  (Note to self: Havna er lita med plass til få båter og her må man være inne tidlig!!)  Vi beslutter Rogac som ny destinasjon, men det lages en rask lunch i sjøen ettersom det nå er behov for litt mat.  En  brødblings med ost, skinke, tomat og agurk gjør susen.  Vel fremme i Rogac er det ikke noe problem med plass, her er det også tankemulighet men det trenger vi jo ikke…

Det er kiosk her, et lite brødutsalg, samt noen få restauranter.  Det er kommet en restaurant inne i bukta, kort vei fra havna og den ble naturlig nok målet for dagens middag.  Det viste seg å være et bra sted, med nydelig mat til en rimelig penge. (1500 kn for 6 personer med 2 fl. vin og kaffe).

Det er fortsatt 3 km. til nærmeste butikk, men vi trenger ikke forsyninger utover brød (som Bente har avtalt at vi skal kjøpe av restauranten, hvor vi også skal innta morgendagens frokost).  Det ble avtalt før vi oppdaget brødbua i havna.  Her, som flere andre steder, er det gjort utbedringer i havna, med nye kaier m.m.

Åse, som har lagt seg til vanen å alltid sette badeskoene sine på kaia, har de fortsatt med seg – til alles overraskelse….  Nå er det bare innspurten igjen!!