Mandag 4. juli 2011

Vis

Vi besluttet at vi tok en dag med landligge i Vis, etter ha diskutert om vi skulle dra på tur for å se den blå grotten på naboøya, men vi fant ut at det ville ta for lang tid. Etter en litt senere frokost enn vanlig, satte jentene + Einar Kristian kursen til stranda for skikkelig ”landligge”, mens Martin og Svein gjorde litt smått forefallende (arbeid) i båten først.  Vannet er usedvanlig klart her i Kroatia, noe en kan se av ett av dagens bilder.  Men strendene er stort sett steinstrender, og det finnes mange sjøpinnsvin eller kråkeboller på godt norsk – badesko er derfor sterkt å anbefale når en bader fra land!

Vi måtte også hjelpe havnebetjenten litt for å få tak i en båt som han ville ha inn i en ”luke” ved siden av oss.  Vi gikk på baugen og vinket iherdig til båten, som hadde seks engelske jenter i 20-årene om bord.  De var ikke veldig lysten på skulle ankre opp her.  Om det skyldes de to gamle gubbene som sto og vinket de inn, eller om de syntes at ”luka” var litt trang, vet vi ikke.  Men de kom til slutt, og jentene utførte ankringsprosessen langt bedre enn mange av gutta/gubbene  vi har sett, og det fikk de også høre av havnebetjenten.

Etter dette la gutta ut på en lengre spasertur, i alle fall med tanke på  å være på seilferie.  På turen ble vi forfulgt av søt, yngre koreansk  jente i slutten av 20-årene som til slutt innledet prat med oss som følge at hun syntes det nesten ble pinlig? Hun hadde ferie fra seiling, riktig nok fra cruiseskip som hun jobbet på, og skulle bruke et par måneder i Kroatia for bl.a. å lære seg litt kroatisk…

Vi fant ut at den østlige bukta av Vis var vel så hyggelig som den vestre, hvor vi ligger (og lå forrige gang).   Her var det party til kl. 07.30 i morges, noe som nok kan tilskrives Yacht Week med masse ungdommer på organisert seilferie med organisert festing.  Men det var en båt med nordmenn som nok var noen år eldre som også  satte sitt preg på støynivået i havna med allsang eller noe som skulle ligne på det, i alle fall tidlig på natta.  (Og det var IKKE oss, til tross for at vi for en gangs skyld ikke var  i køya før etter midnatt i det minste..)

Før middag ble servert champagne (av det ekte slaget) på båten, ettersom dette er siste kvelden til Einar Kristian som i morgen mønstrer av for å sette kursen mot Nice og mer ferie der.   Et resultat av turen til østre bukt ble at vi la turen for middag til en av restaurantene som gutta fant på sin tur.  Dette skulle vise seg å være et svært lykkelig valg.  Prisnivået var som på alle andre restaurantene her, men kvaliteten vesentlig høyere.  Absolutt alt (pasta, pepperbiff, creme caramel osv.) var utmerket. 

For fremtidig referanse så var dette den siste restauranten på kaia.  Og vi har bestemt at dersom vi kommer tilbake til Vis med seilbåt i fremtiden, så skal vi ankre opp ved kaia i denne delen av Vis i stedet. Det vært en varm og rolig dag.  I kveld er det ikke like kjølig som de to foregående kveldene, men det passet uansett med en god irish etter returen til båten.