Onsdag 12. juli 2006

Stari Grad (Hvar)-Rogac (Solta)

En ny varm dag opprinner i Stari Grad og etter innkjøp av brød og vannfylling setter vi kurs for Solta, som ligger utenfor Split/Trogir.  Etter frokost i stille sjø, blir det så pass vind at vi får satt seil, og bestemmer oss for havna Rogac på nordsiden av Solta.  Vi har en rolig seiltur, og  når vi begynner å nærme oss Solta mister vi all vind, så siste etappe frem mot bukta øst for Rogac går vi for motor.  Bukta er ypperlig for bading, vi ankrer opp og stuper uti.  Iflg. instrumentene ombord er temp. i sjøen 29,5 grader.  Vi vet ikke helt om det stemmer, men det er uansett så varmt i sjøen at ingen trekker temperaturen i tvil.  Vi koser oss en stund i bukta før vi runder den siste odden og finner frem til en trivelig liten havn skjermet for ferge og hurtigbåt.  En hyggelig, eldre kar ta i mot oss, tar betaling, gir oss strøm og forteller hvor vi får kjøpt brød, vann samt hvor dusj (i friluft) og toaletter er.  En hyggelig velkomst til et lite sted, som har kun to restauranter, to coffee shops ifm. ferga, brødbutikk og en bensinstasjon som også selger vann og juice.  Mat er ikke å få kjøpt!!! Og vi har ikke proviantert ekstra.  Men de fleste av oss har jo litt opplagsnæring så vi skal vel klare oss i morgen med det vi har…

Einar Kr., Martin, Therese, Tove og etterhvert Ellen og Johanne går til et lite badeland som ligger 500 m unna, mens Svein tar seg en dukkert i badebukta ved ferskvannsdusjen.  Det er hett, og avkjøling behøves!

Vi tar den nærmeste av restaurantene til middag, den har uteservering nærmest nede i «fjæresteinene».  Igjen god mat, hyggelig betjening og denne gangen også en flott beliggenhet.

Vi har imidlertid litt problemer med gassen, noen ganger får vi gass frem til ovnen, noen ganger ikke.  Martin, som er vår skipsmekaniker gjør flere og iherdige forsøk på å løse prolemet, men lykkes ikke.  Noen ganger kommer det også gass frem til ovnen når sikkerhetsventilen er stengt!!   Og åpner vi kranene på regulatoren for mye strømmer gassen ut fra kranen!  Vi bestemmer oss for å koble fra gassen, og prøve å se om vi kan få tak i ny regulator i morgen slik at vi får kaffe igjen i morgen kveld.

En flott varm dag – vi koser oss glugg i hjel selv om noen savner kaffen i kveld!

For de av våre ivrige lesere som har etterlyst flere delfinbilder kan vi anbefale linken du finner her.