Tirsdag 3. juli 2018

Palmezana-Strai Grad (Hvar)

Avreise kl. 09.30, ankomst 14.00

Etter frokost lirket vi oss elegant ut fra vår plass ved siden av katamaranen som ikke kom seg ut før etter at vi hadde forlatt.  Vi tok en liten tur innom bukta i Hvar by for sightseeingens skyld siden Åse ikke har vært der. Vi satte så kurs vestover med 10-12 knops vind, så vi fikk en fin seilas.  I vår tro på at dagens reisemål var Starigrad, som ligger «rett rundt hjørnet» på Hvar ift. vårt utgangspunkt, så hadde vi en kort distanse idag.  Det ble derfor en seilingsøkt med litt kryssing vest for Hvar for å ikke få for tidlig ankomst.  Plan om å få med seg Sverige-kampen i VM kl. 16 gjorde at vi satte mål om kl. 14 for å rekke lunch og det obligatoriske badet før det. 

Martin, som inngår i indretjenesteteamet idag, fullfører oppvasken mens vi andre går til beachen.  Når Martin skal følge etter så går han til annen beach, i motsatt retning, som lå veeesentlig lengre unna.  Vi så han dermed ikke på en drøy times tid før han fant oss på en bar hvor vi så på kampen…..

I dag har vi bestemt oss for pizza til middag for å få et lite avbrekk fra mye grillmat, selv om den er god nok.  Når middagen går mot slutten skal Svein ta en liten titt på seilingsplanen for de siste dagene, og oppdager da til alles overraskelse at vi ikke skulle til Starigrad i år!!!!!  Men her sitter vi!  Det ble en god latter rundt bordet, og vi konstaterte at vi i dag skulle vært i Vrboska, som Bente har trodd vi skulle komme til hver dag…..  Vi tar en sjefsbeslutning om at vi i morgen setter kursen for Vrboska, også den på øya Hvar, litt lengre østover rett ovenfor den verdenkjente stranda Bol (på tarmen ut i sjøen på Brac).  Og så dropper vi Milna fra reiseruta.  Konklusjonen er at det øvrige mannskapet er minst like sløv som skipperen etter 10 dager på sjøen 🙂

Men besøket i Starigrad ble av det hyggelige salget.  Stedet, som er eldgammelt og står på verdensarvlista, har utviklet seg positivt.  De har fått utvidet marinakapasiteten betraktelig, og den tidligere noe sjenerende kloakklukta i byens bukt er tilnærmet borte.  Vi tar gjerne turen tilbake igjen.

Kaffe på båten til Colombia-England, og så en tidlig natt!